2018 een schone lei

Wat maakt 1 januari zo anders dan 31 december?

Helemaal niets, als het de aarde en de zon of de kalender betreft. Het is gewoon een nieuwe dag. Maar voor mij betekent het heel veel.

Voor mij zijn december en januari maanden waarin ik de tijd neem om te reflecteren. Zoals ik vorig jaar al schreef, is het een mooie kans om te kijken of ik nog wel de juiste koers vaar in mijn leven.

Als jij ook je eigen leven beziet als een kunstwerk, en wil creëren vanuit intentie, dan zal jij ongetwijfeld ook zo’n soort ritueel hebben als ik.

 

Zo ziet mijn nieuw-jaar-ritueel eruit

 1. In december begin ik terug te blikken op het afgelopen jaar. Wat is er allemaal gebeurt? Hoe en wat heb ik allemaal gedaan? Wat wil ik anders? Soms heeft het wat tijd nodig om dit allemaal te verwerken en af te sluiten in mijn hoofd.
 2. Begin januari luister ik naar alle nieuwe verlangens die er ontstaan. Wat wil ik eigenlijk? Leef ik nu wel in de juiste richting? Wat voor nieuwe dingen mogen er ontstaan? Welke dromen ben ik uit gaan stellen, die dit jaar de ruimte mogen krijgen?
 3. Eind januari wil ik duidelijk weten wat mijn thema voor het nieuwe jaar wordt, zodat ik een duidelijke richting heb die de doorslag zal geven in de keuzes die ik komend jaar ga maken. Ook wil ik speciefieke doelen hebben gesteld die me zullen helpen dichter bij mijn droomleven en -bedrijf te komen.

Benieuwd wat ik er van gebakken heb? Lees dan vooral verder. ?

 

2017 afsluiten

Het thema dat ik gekozen had voor 2017 was the dip. Vernoemd naar het gelijknamige boek van Seth Godin.

Als je iets heel moeilijks wil bereiken moet je namelijk door een dip heen. Een periode waarin je eerste enthousiasme, van het beginnen aan een nieuw project, bent verloren en de resultaten nog een tijdje uitblijven. Gevolg: je geeft het op. Maar, zegt Godin, als je doorzet kom je na héél lang je best blijven doen in een stijgende lijn. Een exponentieel stijgende lijn zelfs. Dat is where the magic happens. ✨

En ✨magic✨ is wat ik wilde.

 

Compleet herstellen van mijn burn-out en mijn bedrijf van de grond krijgen.

Heel eerlijk? Ik dacht niet dat het zou lukken. Dus heb ik het niet in mijn blog van 2017 opgeschreven. Om niet publiekelijk te falen. ?

Maar die voorzorgsmaatregel was niet nodig, want ik heb beide doelen (en nog een paar andere) behaald!

Wauw, mijn energie niveau heb ik zo ontzettend opgerekt, zonder terug te vallen. Ik kan nu als ik wil hele dagen werken of ergens naar toe, netwerken of een event bezoeken. ‘S avonds in de late uurtjes heb ik nog zin om dingen te ondernemen terwijl ik een jaar geleden echt uitgeteld was na 16:00.

En wie had gedacht dat ik BETALENDE klanten zou hebben? Ik niet hoor. ? Dat ik een cursus zou maken dat me elke maand passief geld zou opleveren? En dat ik met droom-cliënten zou werken waar ik naar uitkijk om met ze te bellen? Dat ik na elk gesprek denk, yesss wat heerlijk, ik voel me zo waardevol en mijn talenten worden eindelijk goed benut! Dat grote facturen in één keer betaald worden en nog vóór de eerste sessie. Dat mijn klanten me vertellen dat ze huilen van geluk omdat ze zich zo lekker voelen en zoveel meer energie hebben. Ik kan het zelf echt niet geloven.

 

Ik ben zo ongelofelijk dankbaar.

En ik vertel dit echt niet om op te scheppen. Misschien dat het zo kan overkomen. Ik heb dit echt niet verdient ofzo, maar ik heb het wel toegelaten. Ik heb gestreden met mijn draken en blokkades, ik heb hulp gevraagd. Mijn lieve coach Veronique Prins heeft me door veel blokkades heen gekickt haha. Mijn man heeft me al die tijd gesteund. Zowel mentaal als emotioneel als financieel door te investeren in mijn bedrijf en voor me te zorgen als ik er echt doorheen zat.

2017 afsluiten, was dus echt wel even een ding, zeg maar. ?

 

Een nieuw thema

Een nieuw hoofdstuk beginnen.. voelt soms best verloren. Een paar weken zat ik in een dip. Ik was verward. Ik ging van euforie over mijn behaald succes, en honderden nieuwe ideeën en grote dromen naar leegte. Leeg. Niets. Noppes.

New level, new devil. Zei mijn businesscoach. Ik begon mezelf te saboteren. Wat als ik teveel klanten krijg? Kan ik dat wel aan? Wil ik niet meer rust? Heb ik een overtuiging dat meer verdienen meer werken is? Blokkeer ik mezelf daardoor? Ben ik mezelf aan het saboteren omdat ik allemaal nieuwe wensen heb? Omdat ik over andere dingen wil delen dan alleen burn-out? Maak ik nu stuk wat goed werkte?

Toen verscheen deze video in mijn mailbox. JA! Wat ik hoorde resoneerde. Breakdown comes before breakthrough. Het klopt. Als je mijn video met mijn breakthrough nog niet gezien hebt kun je ‘m hieronder bekijken.

 

 

Nieuwe dromen & doelen

Het is echt niet makkelijk om er goed voor te gaan zitten en uit te schrijven wat je allemaal wil. Zo weinig mensen doen het!

Stel dat een architect geen bouwtekening maakt, maar de bouw van een huis aan het toeval overlaat. Hoe mooi gaat dat huis worden? Hoe groot is de kans dat het ’t huis van zijn dromen wordt?

Niet groot. ?

Hoe groot is de kans dat je jouw droomleven gaat leven als je niet eens de tijd neemt om stil te staan bij wat je precies wil?

Daarom heb ik afgelopen maand (eindelijk) mijn ideale dag heel gedetailleerd uitgeschreven. Ik heb zelfs een pinterestbord gemaakt om het visueel te maken.

ideale dag tanja de lang
Plaatjes hebben de grootste impact op je onderbewuste, en je onderbewuste heeft de grootste impact op hoe jouw dag eruit ziet.

 

Nu ik weet waar ik heen wil, kan ik de weg ernaartoe uitstippelen.

 

Als 2019 begint..

Business, Creativiteit & Voldoening:

 • heb ik alles van mezelf gegeven. Heb ik zoveel gecreëerd, dat mijn mensen zwemmen in mijn gratis content. De waarde ervan is immens, de resultaten onbetaalbaar.
 • is mijn bedrijf gestoomlijnd. Elke dag komen er passieve inkomsten binnen en elke maand verschijnen er automatisch nieuwe leuke coaching cliënten in mijn agenda.
 • is mijn bedrijf een begrip geworden. Ik ben op tv geweest met mijn boodschap en inspireer ik dagelijks honderden mensen met mijn visie op burn-out, mindset & ondernemen.
 • heb ik meer ruimte genomen om mezelf te uiten, ook op andere creatieve gebieden zoals muziek & beeldende kunst.
 • ben ik niet meer mijn bedrijf, maar is mijn bedrijf wel helemaal Tanja

Mindset:

 • leef ik elke dag vanuit OVERVLOED (mezelf dus ook meer gunnen)
 • neem ik elke dag actie vanuit VERTROUWEN
 • voel ik elke dag VRIJHEID
 • kijk ik terug op een jaar waarin ik veel heb GESPEELD, avondturen beleefd en vrienden gemaakt.

Gezondheid:

 • eet ik plantaardig & onbewerkt

 

Mijn bucketlist (oftewel doelen) voor 2018

Bucketlist 2018 tanja de lang
enzovoort..

 

Als ik naar mijn intenties en mijn bucketlist kijk wordt ik blij. 🙂

Niet gestrest.

Want ze zijn gebaseerd op mijn wensen, niet op dingen die ‘ik zou moeten’.

Zo staat er bijvoorbeeld niets in over hardlopen of het huis schoonmaken in mijn lijstje. Dat zijn geen doelen die me blij maken (op het moment), dus waarom zou ik mijn kostbare energie verspillen aan het proberen voldoen aan regeltjes of verwachtingen?

Ik denk dat als je investeert in doelen waar je gelukkig van wordt je ze 10x sneller haalt en de rest vanzelf aansluit.

 

Wil jij dit jaar ook gave sprongen maken in je leven?

Wil jij ook herstellen van je burn-out en starten met je droom?

Vraag dan een vrijblijvende kennismaking met mij aan. Ik geeft je minimaal 2 gouden tips om dichter bij jouw doelen te komen ondanks weinig energie. Wie weet gaan we daarna ook samen aan de slag om ze te realiseren! ?

Yes, dat wil ik!