Aquarel Minimalist

Toen ik net burn-out was, was ik opzoek naar een bezigheid die mij zo min mogelijk energie koste, maar toch de voldoening kon geven van het creëren. Minimalistische aquarellen zijn het resulaat geworden.

We waren net verhuist, en leefden nog op beton. “Waarom ga je niet op de vloer schilderen, er ligt toch nog niets” zei mijn man. Ja dat scheelt inderdaad qua opruimen.. Maar ja in de weer met oplosmiddelen en verschillende kwasten had ik ook geen zin. Ik probeerde het idee los te laten dat als ik ga schilderen, het dan persé een meesterwerk moet worden. Stomme perfectionisme. Het belangrijkste is dat ik me kan ontspannen en mijn creativiteit kwijt kan, en of het mooi wordt of niet doet er niet toe.. Zucht oke ik ging het proberen..

Ik pakte een blok A3 papier en begon gewoon wat strepen te trekken. Zomaar. Zonder plan. Golfjes en stipjes.

Minimalistisch schilderenMinimalistisch schilderij

 

Dit was het resultaat. Minimalistische aquarellen. De dagen erna, scheurde ik elke keer een nieuw papier van het blok een maakte een nieuwe schilderij. Soms werd het niets en soms wel iets. Het was heerlijk zo ongedwongen te schilderen. Spulletjes bleven op tafel liggen, ook als ik geen zin had. Zo kon ik mij toch een beetje nuttig voelen ondanks dat ik bijna niets kon.