Maak je eigen kalmerende glitter potje

Soms zit je hoofd vol met gedachten die alle kanten op gaan, of je wordt overspoeld door emoties. Je weet niet wat je moet doen of zeggen want het is een chaos van binnen. Wanneer je het glitterpotje door elkaar schud gaan de glitters alle kanten op en wordt het water troebel, je kunt er niet doorheen kijken. Maar na een tijdje zie je de glitters rustig naar beneden zakken en wordt het water weer helder. Zo werkt het ook met je gedachten of gevoelens, het heeft soms even tijd nodig tot je gekalmeerd bent en weer helder kunt nadenken.

Wat heb je nodig

  • leeg potje
  • water
  • lijm
  • glitters
  • verf

Hoe maak je het?

Stap 1: Kook iets meer water dan dat er in je potje past

Stap 2: Los een héél klein beetje verf op in het water, pas op, het word al snel te donker

Stap 3: Vul je potje voor ongeveer 1/4 met lijm

Stap 4: Giet nu het hete water erbij, maar vul het potje nog niet helemaal

Stap 5: Roer goed door tot de lijm helemaal opgelost is

Stap 6: Voeg de glitters toe, zoveel als je wilt, en roer weer goed door

Stap 7: Vul het potje nu helemaal tot aan de rand met water en draai de deksel goed erop

image
Het duurt ongeveer 1 minuut tot alle glitters gezakt zijn

Gister avond heb ik het potje meteen uitgeprobeerd. Ik en mijn man waren samen een film aan het kijken, toen hij ineens gebeld werd. Ik voelde een klein beetje irritatie in mijn lichaam. In plaats van zuchtend te wachten, pakte ik gauw mijn nieuwe potje van tafel en schudde hem door elkaar. Ik keek naar hoe de glitters, mijn irritatie gevoelens, alle kanten op schoten. Maar langzaam zakten ze steeds verder naar beneden, en mijn irritatie met hen. Het water werdt steeds helderder en ik had het gevoel dat ik me ook rustiger voelde. Ik zette het potje terug, telefoongesprek was afgelopen en we keken vredig samen verder. 🙂 Ik ben benieuwd of het ook in deze situatie zou hebben geholpen..

Extra tips

  • Dit potje is ook een ideale manier om je kinderen te helpen begrijpen wat er met hen gebeurt als ze overstuur zijn. Misschien is het dan wel handig om het glazen potje te vervangen door een plastic fles. Ook zou het niet verkeerd zijn om de dop misschien vast te lijmen zodat ze niet per ongeluk een slokje kunnen nemen :p
  • Eigenlijk hoor je speciale glitterlijm te gebruiken, maar ik heb gewone alles/hobby lijm gebruikt, maar mocht je het toevallig in huis hebben…
  • Het maakt niet zo veel uit wat voor verf je gebruikt, sommige gebruiken voedingskleurstof, ik heb aquarelverf gebruik, maar acryl zou ook kunnen. Zolang het maar oplosbaar is in water. Dus geen olieverf ofzo. Probeer het anders even uit.
  • Wees creatief! Maak je eigen coole combo van de kleur water en glitters.

Ken je iemand die dit zou kunnen gebruiken of denk je dat anderen ook baat zou hebben bij zo’n kalmeer potje? Stuur deze post dan door of deel hem op social media via de knoppen hieronder!